2015. SZUFLA FUTÓFESZTIVÁL

Itt nézheted meg rövid videónkat a Szufla Futófesztivál 2015-ről!

Már csak ennyi van a "SZUFLA FUTÓFESZTIVÁL 2016" rajtjáig

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

h
BESZÁMOLÓ A SZUFLA FUTÓFESZTIVÁLRÓL
2015. augusztus 1-ére tervezett Szufla futófesztivál újra szenzációs sikert aratott a kisebb és nagyobb távokon futóknál is, illetve kísérőiknél. A verseny a nagyobb létszám ellenére még mindig nagyon családias hangulatban zajlott, ami nagy részben köszönhető a helyi ÖTYE kimagasló segítségének, ők gondoskodtak a beérkezett futók és a fesztiválon részt vevők étkezéséről. Nagyon finom, ízletes paprikás krumplit készítettek, összesen 6 üstben főtt a finom étel, melyből 1 üstben még a vegetáriánus sportolókra és kísérőkre is gondoltak a szervezőkkel. A nyári meleg ellenére több mint 1400 db palacsintát is sütöttek (volt gluténmentes is!), mely az Összefogás Szigethalomért Egyesület jóvoltából valósult meg. Mindannyian otthonosan érezhettük magunkat, hiszen a finom étel mellé nem maradt el a mosoly és a kedves szó sem. Az időjárás is nagyon kedvezően alakult erre a napra, hiszen az egész heti esős idő ellenére szombaton reggelre kellemes nyári időnk lett. A Tököli Parkerdő felfrissülve várta a több mint 600 fő futót, és örvendeztette meg kellemes klímájával. Ebben az évben már nem csak a Szigethalmot környező városokból és Budapestről, hanem az ország távolabbi részéből is érkeztek hozzánk a versenyre futók, pl. Esztergomról, Bajáról, Dunaújvárosból, Kalocsáról is. Reggel 8.00 órakor indult el az első rajt, több, mint 50 fővel, akik 52 km-t teljesítettek, azaz 8 Szufla kört tettek meg az erdei futóútvonalon, illetve a váltós csapatok. 9.30 perckor indult a következő rajt, amely egy 800 m-es rövidebb futás volt a Fogyatékosok Intézményéből jelentkező futóknak. Kedvesek, aranyosak voltak és nagyon lelkesen teljesítették a távot. 10.00 órakor a félmaratonra, a 21 km-re jelentkezők álltak rajthoz, nekik az erdőben 4 Szufla kört kellett teljesíteniük. Utánuk következtek 5 perces késleltetéssel a 15 km-es távot futók, akik 2 Szufla kört tettek meg, valamint a 8 km-t futók, akik 1 Szufla kört futottak. A beérkező futókat a Cél előtt a Tűzoltók várták hűsítő vízsugárral, ami fantasztikus élmény volt és a sok-sok tapsoló, éljenző hozzátartozó, vagy már célba érkezett futó örült futótársainak. Ezúton köszönjük a Vizek Őre Vizi-mentők Egyesületnek, hogy frissítettek a célban! A futók és a részt vevők pozitív visszajelzései alapján újra elmondhatjuk, hogy kiváló csapatmunkával, nagyszerű szervezéssel egy nagyon sikeres Futófesztivált hozhatott létre a Szufla Egyesület. Nem sikerült volna így ez a nap a támogatóink nélkül, akiknek nagyon hálás szívvel köszönjük a felajánlásaikat, és mindennemű segítségüket. Nagyon szépen köszönjük azoknak a futóknak, akik nem kérték vissza a chip letéti díját hiszen így a Szufla Egyesület 275 800 Ft-ot költhet sportszerekre, melyet a Fogyatékosok Napközijének adományoz, akik otthont adtak ennek a remek versenynek. Köszönjük! Jövőre találkozzunk újra, 2016. augusztus első szombatján!
Szufla Futófesztivál 2015 Eredménylista!

SZUFLA FUTÓFESZTIVÁL 2015 versenykiírása

AZ ONLINE NEVEZÉS 2015.07.20-ÁN, HÉTFŐN ÉJFÉLKOR LEZÁRULT. NEVEZNI EZUTÁN MÁR CSAK A HELYSZÍNEN LEHET!

Ha már neveztél, itt ellenőrizheted magad: 2015.07.24. Ha a befizetésnél a rubrika üres, akkor még nem fizetted be a nevezési díjat. Ezt már csak a helyszínen rendezheted. Ha gond van, kattints ide és írj e-mailt!

A verseny időpontja
2015. augusztus 1., szombat
A Rajt és a Cél helyszíne
2315 Szigethalom, Rákóczi Ferenc utca 147. (GPS: 47°18’36.6″N 19°00’38.2″E) A versenyközpontnak is otthont adó Szigethalom és Környéke Egyesített Szociális Intézményében található.
Távok
52 km, 21 km, 15 km, és 8 km futás, illetve 8 km túrázás. A különböző távok a Tököli parkerdő területén kijelölt 6,35 km-es útvonalon, körönként 30 méter szintemelkedéssel teljesíthetőek.
A rajt
A különböző távok rajtjai csúsztatott időrendben történnek.

 • 52 km-es táv: 08:00
 • 21 km-es táv: 10:00
 • 15 km-es táv: 10:05
 • 8 km-es táv: 10:10
Nevezés
Az első 200. július 15-ig nevezőt emblémázott trikóval ajándékozzuk. Nevezni február 2-tól lehet a NEVEZÉSI oldalon kitöltött nevezési lappal.

 • A SZUFLA tagjai ingyenesen vehetnek részt a versenyen (szufla.hu).
 • A Szigethalmi TE tagjai nevezési kedvezményt kapnak (szigethalmite.hu).

 

2015   SZTE  Más indulók  Nevezés
Távok                       előnevezéssel júl. 15-ig júl. 15. után
52 km futás
2 800 Ft
3 500 Ft
7 000 Ft
52 km váltófutás
1 000 Ft/fő+ 3000 Ft
1 200 Ft/fő+ 3 600 Ft
2 400 Ft/fő+ 7 200 Ft
21 km futás
1 500 Ft
2 000 Ft
4 000 Ft
15 km futás
1 200 Ft
1 500 Ft
3 000 Ft
8 km futás
800 Ft
1 200 Ft
2 400 Ft
8 km gyaloglás
500 Ft
500 Ft
1 000 Ft

Kedvezményes előnevezést 2015. február 02-tól 2015. július 15-ig fogadunk el. Ezután csak kedvezmények nélküli nevezésre lesz mód! A helyszíni nevezés 2015.08.01. 9:45-kor zárul. Az előnevezés akkor válik érvényes nevezéssé, ha a nevezési díj 2015. július 15-én 24:00-ig a megadott számlára, vagy postai címre befizetésre kerül. Bankszámla szám: K&H Bank 10400982 49574853 53481004, Szufla Egyesület Postai befizetés: Sztrapkó Norbert Szigethalom, Kosztolányi u. 12/3. Az érvényes nevezést írásban (e-mail, vagy levél) kell lemondani legkésőbb 2015. július 15.-ig. Ebben az esetben a már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 1.000 Ft kezelési költséget. 2015. július 15. után lemondást nem fogadunk el, de lehetőség van más személy részére átadni a nevezést. A versenyen bárki indulhat, aki eleget tesz a nevezési feltételeknek.

Nevezés

Ha nevezni szeretnél, kattints a “Tovább” gombra!
A cél
15:00 órakor zár, ez egyben meghatározza a különböző távok szintidejét is.
A rajtcsomag felvétele, csomagok és egyéni frissítők leadása
07:00 – 09:45 között a központban
Időmérés
Az időmérés Chip rendszerrel történik. Az időmérő Chip letéti díja 1000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni. Pontos összeget kérünk, 1 darab 1.000 Ft-s bankjegyet. A rajtban nem váltunk pénzt és semmilyen más értéktárgyat nem fogadunk el letétként. A letéti díjat a Chip leadása után a célban kapják vissza a résztvevők. A Chip letéti díját visszaváltáskor fel lehet ajánlani jótékony célra. Az így összegyűlt adományból sporteszközöket vásárolunk a versenyközpontunknak otthont adó Fogyatékosok Napközi Otthonának.
Futók kísérése és segítése
A verseny során tilos a résztvevőket bármilyen módon (gyalog, futva, járművel, kerékpárral, stb.) kísérni. A résztvevők a személyes frissítést és segítséget kizárólag az ellenőrző pontokon és azok előtt és után 50 méter távolságon belül vehetnek igénybe.
Útvonal, ellenőrzés, frissítés
Az útvonalon ellenőrző, időmérő pontot üzemeltetünk. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos.  A 3 km-ként kihelyezett frissítőasztalok megnövelt felülettel és kínálattal várják a futókat. A váltó tagjai saját maguk oszthatják be az 52 km-es távot, váltaniuk az „Y” kereszteződésben kell, ahol a futókör kezdete van. A csapatok minden tagja külön chipet kap, amit a cipőre, vagy a lábra kell felhelyezni alacsonyan a földhöz közel.
Egészségügyi ellátás, elsősegély
A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.
A verseny etikája
 • Tiszteld és becsüld meg magad és a többi résztvevőt: ne csalj!
 • Tiszteld a rendezőket és a segítőket!
 • Tiszteld az érintett települések lakóit: befogadják a versenyt és a versenyzőket!
 • Tiszteld a természetet: ne dobj el semmilyen szemetet és ne térj le a kijelölt útról!
 • Minden résztvevő köteles segítséget nyújtani veszélyhelyzetben!
Óvás
Az eredmény listákat igyekszünk közzétenni minél hamarabb a helyszínen. Ha hibát észlel, vagy más a véleménye, kérjük jelezze a szervezők felé!
Mit tartalmaz a nevezési díj?
 • a versenyen való részvételt
 • rajtszámot
 • chip rendszerű, körönkénti időmérést
 • 3 km-es szakaszonkénti frissítést
 • egyéni frissítők kiszállítása
 • 52 km egyéni távnak és a váltóknak kupa díjazást
 • távonként az első három férfinak és nőnek érem díjazás,
 • minden célba érkezőnek egyedi érmet
 • meleg ételt, palacsintát
 • zuhanyzási lehetőséget
 • masszázs lehetőséget a célban
 • a célban ráadás frissítő oázist
 • jó hangulatot, egy jó csapattól
Díjazás
 • Minden teljesítő egyedi készítésű érmet kap.
 • 52 km-es egyéni versenyszám első három női és férfi teljesítője kupa díjazásban részesül.
 • 52 km-es váltó versenyszám első három női és férfi csapata kupa díjazásban részesül. A váltók értékelése létszámuktól függetlenül csak férfi-női bontásban történik. A vegyes összetételű váltókat a férfiak mezőnyében díjazzuk.
 • 21 km, 15 km, és 8 km-es futó számban érem díjazásban részesülnek az első három női és férfi helyezettek, illetve korosztályos dobogósok is a következők szerint:
  • 21 km és 15 km-en: 40-49, 50-59, 60+
  • 8 km-en: ->14, 15-18, 40-49, 50-59, 60+
Rajtszám viselése
A verseny résztvevői rajtszámot kapnak, melyet a ruházat elülső részén, jól látható módon kell elhelyezni. A rajtszámot módosítani, vagy letakarni nem szabad. Aki a rajtszámát leveszi, módosítja vagy nem látható módon viseli, annak teljesítménye nem értékelhető, az eredménylistáról törlésre kerül.
Kutyák és más háziállatok!
A versenyen kutyával és más háziállattal indulni tilos!
Öltözködés, tisztálkodás, csomagellenőrzés, masszázs
A  résztvevők számára a rajt előtt öltözködési lehetőséget, a verseny ideje alatt csomagmegőrzést, a célban zuhanyzási lehetőséget biztosítunk, valamint ingyenes masszázst, melyet érkezési sorrendben vehetnek igénybe.
Felelősség
A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a verseny terepen zajlik, és sikeres teljesítése megfelelő fizikai és mentális felkészültséget, valamint tapasztalatot igényel. Bármely résztevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.
Diszkvalifikáció
A verseny eredménylistájában nem szerepelhet az a résztvevő aki:

 • nem viseli a rajtszámot, azt letakarja, vagy módosítja
 • ellenőrzőpontot kihagy
 • nem a megadott útvonalon halad
 • bármilyen szállítóeszközt igénybe vesz
 • versenyen kívüli személy kíséretét igénybe veszi
 • személyes segítséget vesz igénybe az ellenőrzőpont 50 méteres körzetén kívül
 • szintidő után ér be az ellenőrzőpontra vagy a célba
 • nem nyújt segítséget veszélyhelyzetben
 • szemetel, a természeti vagy épített környezetben kárt tesz
Szerzői jogok
A versenyen a résztvevőkről fényképeket, videó-felvételeket készítünk, ezek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.

Támogatóink

Nevezés

Információ

Sztrapkó Norbert: +36 20 99 20 114, sztrapko [kukac] gmail.com
[xyz-ihs snippet=”szuflahirek1″]