2022. augusztus 13.*

 

 

Már csak ennyi van a "SZUFLA FUTÓFESZTIVÁL 2022." rajtjáig

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

* A változtatás jogát fenntartjuk.

Eredménylista

Ha szeretnéd megnézni, hányadik lettél 2022-ben, kattints az alábbi gombra. (HAMAROSAN!!!)

Nevezettek

Ha szeretnéd megnézni, hogy aktív-e a nevezésed 2022-ben, kattints az alábbi gombra. (HAMAROSAN!!!)

Versenykiírás és szabályok

A verseny időpontja

2022. augusztus 13., szombat

A Rajt és a Cél helyszíne

2315 Szigethalom, Rákóczi Ferenc utca 147. (GPS: 47°18’36.6″N 19°00’38.2″E) A versenyközpontnak is otthont adó Szigethalom és Környéke Egyesített Szociális Intézményében található.

Távok

52 km, 21 km, 15 km, és 9 km futás, illetve 8 km túrázás. A különböző távok a Tököli parkerdő területén kijelölt 6,178 km-es útvonalon, körönként 30 méter szintemelkedéssel teljesíthetőek.  Ovis futás 520 m, a versenyközpont előtti aszfaltozott útvonalon. 52km-en női, férfi és vegyes váltó!

A rajt

A különböző távok rajtjai csúsztatott időrendben történnek.

 • 52 km-es táv: 08:00
 • 520 m-es ovis futás: 09:00
 • 21 km-es táv: 10:00
 • 15 km-es táv: 10:15
 • 9 km-es táv és 8 km-es gyaloglás: 10:30
Nevezési információk, árak

Jelenleg: On-line előnevezés

Személyes nevezés: a verseny napján a Versenyközpontban

 

Adatvédelmi tájékoztató

A Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete adatvédelmi szabályzata

Bevezető

A Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete, mint adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy az általa nyújtott adatkezeléssel kapcsolatos szolgáltatás megfelel a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

Adatkezelési tevékenységünket az alábbi jogszabályok alapján, azokat maximálisan betartva végezzük:

 • az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016. április 27-i (EU) 2016/679 RENDELETE (GDPR);
 • a magyar Információs Önrendelkezési Jogról és Információ Szabadságról szóló 2011. évi CXII. (Info.) törvény.

Az adatkezelő adatai:

Név: Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete
Székhely: 2315 Szigethalom Sport u. 4.
Postacím: 2315 Szigethalom Sport u. 4.
Bírósági nyilvántartási száma: 13-02-0004537 Budapest környéki Törvényszék
Adószám: 18711619-1-13
E-mail-cím: sztrapko@gmail.com
Telefonszám: +3620/992-0114
Honlap: www.szufla.hu

Az adatkezelés jogalapja

Versenyeinkre való nevezéssel a jelentkezők szerződést kötnek egyesületünkkel a meghatározott szolgáltatások teljesítésére.

A személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződés teljesítéséhez (versenyek, rendezvények lebonyolítása stb.) szükséges adatok esetében a szerződés teljesítése. Ezek az adatok az online nevezési rendszerbe való regisztráció során kötelezően kitöltendőként jelennek meg. A nem kötelezően kitöltendő adatok kezelésének alapja a jelentkező hozzájárulása.

Más versenyző benevezése

Tapasztalatunk szerint ügyfeleink igénylik azt a lehetőséget, hogy barátaikat, családtagjaikat, kollégáikat is benevezhessék versenyeinkre. A Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete ezért megadja a lehetőséget ügyfeleinek, hogy másokat is benevezhessenek versenyeire. Ilyen esetben feltételezzük és elvárjuk, hogy a benevezést végző ügyfelünk rendelkezzék az érintett személyek hozzájárulásával a nevezéssel járó adatkezeléshez. A személyes adatok kezeléséhez általában nem szükséges az írásos hozzájárulás, ezért mi sem terheljük ügyfeleinket bürokratikus előírásokkal.

16 év alattiak regisztrációja

Versenyeinkre 16 év alatti fiatalok is nevezhetnek. Ezt az internet korában életszerűtlen előzetes szülői aláíráshoz kötni, ezért a regisztrációkor elkérjük a szülő e-mail-címét, amelyre értesítést küldünk a 16 év alatti ügyfél regisztrációjáról, és biztosítjuk a tiltakozás jogát. Ezt az e-mail-címet a 16. életév betöltése után töröljük.

 

Az adatkezelés célja és időtartama

A Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete által folytatott adatkezelés általános célja:

 • az általunk szervezett események lebonyolítása,
 • ügyfeleink tájékoztatása és marketingtevékenységünk biztosítása,
 • pénzügyi nyilvántartások vezetése,
 • statisztikák, elemzések összeállítása,
 • kedvezményes nevezési lehetőség biztosítása

Adatbázisunkban a személyes adatokat a célhoz kötöttség elve alapján általában ügyfelünk hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk, vagyis csak külön kérésre töröljük.

Marketingtevékenységünk részletezése

Marketingtevékenysége keretében a Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete

 • felhasználhatja az eseményein részt vevőkről készült fényképeket, videókat (ehhez ügyfeleinknek minden egyes nevezésükkel kifejezetten hozzá kell járulniuk, és ez a hozzájárulás a nevezés elengedhetetlen feltétele, mivel a képeken szereplőket nem minden esetben tudjuk név szerint beazonosítani).

Adattovábbítás külföldre

A Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete semmilyen személyes adatot nem továbbít külföldre, azonban fenntartja a jogot, hogy szükség esetén a felhőbe költöztesse virtuális szervereit. Erről bővebben olvashat a szerverekről szóló szakaszban.

A kezelt adatok köre

Az általunk kezelt személyes adatokat lent részletezzük az adatkezelés céljával együtt. Ügyfeleinkről az általuk megadott adatokat tartunk nyilván. Ugyancsak nyilvántartjuk a versenyek során elért eredményeket (pl. befutóidő, helyezés, megtett távolság) és a versenyszervezéssel kapcsolatos adatokat (pl. rajtszám átvétele, nevezés visszaigazolása).

Nyilvántartjuk a pénzügyi tranzakciók adatait (dátum, összeg, pénznem, befizetett tétel, online nevezés és banki átutalás esetén tranzakcióazonosító). Az online nevezési rendszerben bankkártyás fizetés nem történik, ezért a bankkártyával kapcsolatos semmilyen adat nem kerül a Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete birtokába, és ilyen adatot nem kezelünk.

Adatfeldolgozó partnereink

Versenyeink többségén chipes időmérést biztosítunk. Időmérő partnereinknek az adott versenyen részt vevőknek a verseny lebonyolításához szükséges személyes és nevezési adatait adjuk át, akik ezeket az adatokat a verseny során mért időadatokkal és az ezekből kiszámított helyezésekkel bővítve adják vissza nekünk, illetve önállóan feltöltik weboldalunkra az eredménylistákat. Időmérőink az adatokat kizárólag a Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete által meghatározott célra és módon dolgozzák fel.

Honlapunkon az egyes események információjánál tüntetjük fel az aktuális időmérőt. Leggyakoribb partnerünk:

 • Viking Timing Kft. 8000 Székesfehérvár Segesvári u. 9.

A felsorolt partnerek kivételével más cégnek ügyfeleink személyes adatait nem adjuk át.

Rajt- és eredménylisták

Versenyeink nagyobb részén a nemzetközileg elfogadott szokásoknak megfelelően, a sportesemények tisztaságának és átláthatóságának érdekében nyilvános rajtlista és eredménylista készül a nevezőkről. A rajtlista tartalmazza a versenyző nevét, születési évét, lakóhelyét (csak település), állampolgárságát, nemét, egyesületét és az adott versenyen érvényes korkategóriáját. Ennek alapján mindenki láthatja, hogy kivel versenyez. Az eredménylista a rajtlista adatain túlmenően a nettó és bruttó befutóidőt, részidőket, megtett távolságot, abszolút és kategórián belüli helyezést, valamint a kizárás, feladás, időbüntetés tényét tartalmazhatja.

Ügyfeleink a versenyekre való benevezéssel hozzájárulásukat adják felsorolt adataiknak a nyilvános rajt- és eredménylistákban való közléséhez.

E-mailek küldése

E-mailt küldünk minden ügyfelünknek

 • a sikeres nevezésről a személyes nevezés kivételével (visszaigazoló levél),
 • szükség esetén ügyintézés, adategyeztetés céljából.

A fent említett üzenetek a szolgáltatásunk részét képezik, és a marketingcélú hozzájárulástól függetlenül küldjük őket.

Az adatok megismerésére jogosultak köre

Az ügyfelek által megadott személyes adatok megismeréséhez az egyesületen belül csak azon aktivisták jogosultak, akik nevezéssel kapcsolatos feladatokat látnak el, illetőleg az adatok karbantartását, elemzését, összesítését, értékelését végzik, valamint az egyesület könyvelését végző vállalkozó. A fent említett körbe tartoznak:

 • az egyesület elnöksége,
 • az egyesület ellenőrző bizottsága
 • a helyszíni nevezés lebonyolításával megbízott aktivisták.

Az adatkezelésben érintett tárhelyünk szolgáltatói:

Tárhely ügyintéző:
PerspektívaNovo.hu Kft
székhely: 2315 Szigethalom, Nagyváradi u. 44/a
elérhetőségek: perspektivanovo@gmail.com; +36-70-3348894

A weboldal látogatásakor keletkező adatok

Mint minden webszerver az interneten, a mi webszerverünk is automatikusan tárol egyes adatokat a weboldalunk megtekintésekor, amelyek személyes adatnak minősülhetnek. A www.szufla.hu weboldalunk felkeresésekor a szerverek az általánosan szokásos adatokat tárolják az esetleges üzemzavarok elhárítása, a szolgáltatások javítása és a betörési kísérletek felderítése végett:

 • a látogatás időpontja,
 • a megtekintett oldal címe,
 • a hivatkozó oldal címe (ahonnan a látogató érkezett),
 • a látogató IP-címe,
 • a látogató böngészőfejléce (ún. useragent), amely az operációs rendszer és a böngésző típusát, verziószámát tartalmazza.

A versenyzőkről/ügyfelekről tárolt adatok

A felsorolt adatokat a versenyző beazonosításához (pl. hasonló nevű versenyzők megkülönböztetéséhez), a kapcsolattartáshoz, a szolgáltatás biztosításához (pl. versenyekkel kapcsolatos értesítések kiküldése), a verseny lebonyolításához (pl. rajtszámozás, kategóriák kialakítása, kategóriánkénti eredmények megállapítása, nevezés ellenőrzése, problémamegoldás), pénzügyi összesítésekhez és a fent részletezett marketingcélokhoz is használjuk. A regisztrációkor, illetve nevezéskor nem feltétlenül szükséges adatokat nem kötelezőként jelöltük meg.

Alapadatok:

 • teljes név, titulus
 • születési dátum
 • állandó / levelezési cím,
 • e-mail-cím,
 • egyesület (ha van, nem kötelező),
 • tagja-e valamelyik kedvezményes nevezésre jogosult célcsoportnak (pl. Szigethalmi Teljesítménytúrázók Egyesülete),
 • póló méret

Adatok törlése

Ügyfeleink a jogszabály alapján bármikor kérhetik személyes adataik törlését az adatbázisunkból, online nevezési rendszerünkből, illetve az eredménylistákból. Folyamatban levő nevezés esetén ez csak a versenytől való visszalépéssel együtt lehetséges.

A hozzájárulás visszavonása után is tárolhatjuk azokat az adatokat, amelyek jogi kötelezettségünk teljesítéséhez, illetve létfontosságú érdekeik érvényesítéséhez kellenek. Jogi kötelezettségeink közé tartozik a pénzügyi ellenőrzéseknek való megfelelés, amelyhez az adatbázisban tárolt fizetési adatokra van szükség. Harmadik személyek jogos érdeke, hogy vissza tudjuk követni, ki nevezte be őket az adott versenyre.

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben úgy érzi, hogy a Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete, vagy annak valamely képviselője megsértette a személyes adatainak védelméhez fűződő jogát, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Szigethalmi Ultrafutók Egyesületével valamely elérhetőségünk útján, hogy a problémát mielőbb megoldhassuk.

Elérhetőségeink a tájékoztató elején olvashatóak.

Ha úgy véli, hogy a problémájával kapcsolatban a Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete nem tette meg a megfelelő lépéseket, lehetősége van a továbbiakban bírósághoz, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulni.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Postacím: 1534 Budapest Pf.:834
Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Telefon: 06-1/391-1400
Fax: 36-1/391-1410
E-mail-cím: ugyfelszolgalat@naih.hu
Weboldal: www.naih.hu

Elnök: Dr. Péterfalvi Attila

 

Részletes program

7:00 Helyszíni nevezés megkezdése

 Rajtok
8:00 52 km-es és az 52 km-es váltók indítása
9:00 Ovis futás indítása 2kör, 520 méter a kimért, belső területen
9:00 Kisiskolás futás 2kör, 520 méter a kimért, belső területen
9:00 Fogyatékkal élők futása 2kör, 520 méter a kimért, belső területen

9:40 Bemelegítés-Meglepetés

Rajtok
10:00 21km-esek indítása
10:15 15km-esek indítása
10:15 8km-es gyaloglás indítása
10:30 9km-esek indítása

12:00-től EBÉD Paprikás krumpli és palacsinta – jegyek szükségesek

Eredményhirdetések
12:00 Ovis, kisiskolás, fogyatékkal élők eredményhirdetése
13:30 9km eredményhirdetés
13:30 15km eredményhirdetés
14:00 21km eredményhirdetés
15:00 52km és 52km váltó eredményhirdetés

 Egész nap többféle program várja a gyerekeket is: arcfestés, csillámtetoválás, kreatív sarok, ugrálóvár.

A rendezvényen a futás mellett minden egyéb program ingyenes!

A programváltoztatás jogát a rendezők fenntartják!

A cél

15:00 órakor zár, ez egyben meghatározza a különböző távok szintidejét is.

A rajtcsomag felvétele, csomagok és egyéni frissítők leadása

07:00 – 09:45 között a központban

Időmérés

Az időmérés Chip rendszerrel történik. A Chipet a cipőre fűzve, vagy a bokán kell viselni. Az időmérő Chip letéti díja 1000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni. Pontos összeget kérünk, 1 darab 1.000 Ft-s bankjegyet. A rajtban nem váltunk pénzt és semmilyen más értéktárgyat nem fogadunk el letétként. A letéti díjat a Chip leadása után a célban kapják vissza a résztvevők. A Chip letéti díját visszaváltáskor fel lehet ajánlani jótékony célra. Az így összegyűlt adományból támogatjuk a versenyközpontunknak otthont adó Fogyatékosok Napközi Otthonát.

Futók kísérése és segítése

A verseny során tilos a résztvevőket bármilyen módon (gyalog, futva, járművel, kerékpárral, stb.) kísérni. A résztvevők a személyes frissítést és segítséget kizárólag az ellenőrző pontokon és azok előtt és után 50 méter távolságon belül vehetnek igénybe.

Útvonal, ellenőrzés, frissítés

Az útvonalon ellenőrző, időmérő pontot üzemeltetünk. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos.  A 3 km-ként kihelyezett frissítőasztalok megnövelt felülettel és kínálattal várják a futókat. A váltó tagjai saját maguk oszthatják be az 52 km-es távot, váltaniuk az „Y” kereszteződésben kell, ahol a futókör kezdete van. A csapatok minden tagja külön chipet kap, amit a cipőre, vagy a lábra kell felhelyezni alacsonyan a földhöz közel.

Egészségügyi ellátás, elsősegély

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

A verseny etikája
 • Tiszteld és becsüld meg magad és a többi résztvevőt: ne csalj!
 • Tiszteld a rendezőket és a segítőket!
 • Tiszteld az érintett települések lakóit: befogadják a versenyt és a versenyzőket!
 • Tiszteld a természetet: ne dobj el semmilyen szemetet és ne térj le a kijelölt útról!
 • Minden résztvevő köteles segítséget nyújtani veszélyhelyzetben!
Óvás

Az eredmény listákat igyekszünk közzétenni minél hamarabb a helyszínen. Ha hibát észlel, vagy más a véleménye, kérjük jelezze a szervezők felé!

Mit tartalmaz a nevezési díj?
 • a versenyen való részvételt
 • rajtszámot
 • chip rendszerű, körönkénti időmérést
 • 3 km-es szakaszonkénti frissítést
 • egyéni frissítők kiszállítása
 • 52 km egyéni távnak kupa díjazást
 • 52 km váltóknak kupa díjazást
 • távonként az első három férfinak és nőnek érem díjazás
 • ajándék pólót (az első 200 nevezőnek)
 • minden célba érkezőnek egyedi érmet
 • meleg ételt, palacsintát
 • zuhanyzási lehetőséget
 • masszázs lehetőséget a célban
 • a célban ráadás frissítő oázist
 • jó hangulatot, egy jó csapattól
 • gyereksarok
Díjazás
 • Minden teljesítő egyedi készítésű érmet kap.
 • 52 km-es egyéni versenyszám első három női és férfi teljesítője kupa díjazásban is részesül.
 • 52 km-es váltó versenyszám első három női és férfi csapata kupa díjazásban részesül. A váltók értékelése létszámuktól függetlenül csak férfi-női bontásban történik. A vegyes összetételű váltókat a férfiak mezőnyében díjazzuk.
 • Ovis futóinkat egyedi befutó éremmel díjazzuk.
 • 21 km, 15 km, és 9 km-es futó számban érem díjazásban részesülnek az első három női és férfi helyezettek, illetve korosztályos dobogósok is a következők szerint:
  • 21 km és 15 km-en: 40-49, 50-59, 60+
  • 9 km-en: ->14, 15-18, 40-49, 50-59, 60+
Rajtszám viselése

A verseny résztvevői rajtszámot kapnak, melyet a ruházat elülső részén, jól látható módon kell elhelyezni. A rajtszámot módosítani, vagy letakarni nem szabad. Aki a rajtszámát leveszi, módosítja vagy nem látható módon viseli, annak teljesítménye nem értékelhető, az eredménylistáról törlésre kerül.

Kutyák és más háziállatok!

A versenyen kutyával és más háziállattal indulni tilos!

Öltözködés, tisztálkodás, csomagellenőrzés, masszázs

A  résztvevők számára a rajt előtt öltözködési lehetőséget, a verseny ideje alatt csomagmegőrzést, a célban zuhanyzási lehetőséget biztosítunk, valamint ingyenes masszázst, melyet érkezési sorrendben vehetnek igénybe.

Felelősség

A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a verseny terepen zajlik, és sikeres teljesítése megfelelő fizikai és mentális felkészültséget, valamint tapasztalatot igényel. Bármely résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

Diszkvalifikáció

A verseny eredménylistájában nem szerepelhet az a résztvevő aki:

 • nem viseli a rajtszámot, azt letakarja, vagy módosítja
 • ellenőrzőpontot kihagy
 • nem a megadott útvonalon halad
 • bármilyen szállítóeszközt igénybe vesz
 • versenyen kívüli személy kíséretét igénybe veszi
 • személyes segítséget vesz igénybe az ellenőrzőpont 50 méteres körzetén kívül
 • szintidő után ér be az ellenőrzőpontra vagy a célba
 • nem nyújt segítséget veszélyhelyzetben
 • szemetel, a természeti vagy épített környezetben kárt tesz
Szerzői jogok

A versenyen a résztvevőkről fényképeket, videó-felvételeket készítünk, ezek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.

Információ
 • E-mail: sztrapko@gmail.com
 • Telefonszám: +36 20 99 20 114 – Sztrapkó Norbert, a Szufla Futófesztivál főszervezője