4. Miklósi Futónap, 2019.04.07.
Az elmúlt évek ultrás próbalkozásai és kudarcai után úgy gondoltam,idén rövidebb távokra próbálok felkészülni.
Van annak előnye,ha ,,látni” a táv végét (vagy legalább el tudod képzelni,hogy valahol vége van…).
A sorban az első verseny idén a hazai pálya,és a Miklósi Futónap félmaratonja volt.
Sok minden szólt mellette: sík,hazai pálya, sok – sok ismerőssel és tanítvánnyal a versenypályán és mellette is.
Nagyon készültem a versenyre,a cél egy 1:18 környéki félmaraton volt.
Decembertől készültem, szerencsére se sérülés,se betegség nem hátráltatta a felkészülésem. Sikerült beújítanom egy szuper versenycipőt,gondoltam,ha már lelkiismeretesen végigdolgoztam 14 hetet,ezzel még egy kicsit hozzátehetek a felkészüléshez.
A verseny napjára szerencsére nekem kedvező idő volt,jó melegen sütött ránk a napocska az égről 
A rajtlistát végignézve Kedves Roland,és a tavalyi győztes Berecz Lajos voltak,akikkel úgy gondoltam meg kell próbálnom elmenni,ha egy jó időt szeretnék futni.
A versenyen a magam eredményénél is jobban izgultam Vatamány Krisztiért, akinek lassan három éve én írom az edzéseit(és aki tavaly nyár óta szintén Szufla tag ).
A pálya és a rendezés szuper volt, ha egy dolgot változtathatnék,az az lenne,hogy a frissítőpontokat az út közepére tenném,így jövet és menet is lehetne frissíteni a pályán.
10 órakor a 8 km es mezőnnyel együtt rajtoltunk. A félmaratonos mezőny gyorsan élre állt, csak egy 8 kilis tudott előttünk futni,aztán ő se. Az első két kilométer után kiderült számomra,hogy a két gyorslábúval nem tudok elmenni. 3:20 körüli tempóban kezdtünk,amit én az első visszafordító után elengedtem. Onnantól egyedül futottam,visszaúton lesegettem az ismerősöket,integettünk és kiabáltunk egymásnak. Az egyik ötödikes tanítványom,Kondár Dávid futott a 8 kilin az apukájával,főleg őket lestem,kíváncsi voltam,hogy sikerül Dávid versenye! Közben a masik szemem Krisztin volt,aki ekkor még a női első helyen futott.
A második körben már jöttek nyögvenyelős szakaszok,ahol nem volt őszinte a mosolyom. Visszaütött az a kezdeti 3′:20″/ km… Kriszti viszont szépen haladt végig 
A célba 1:20′:44″ es idővel értem be (3′:47″/km),a harmadik helyen. Hiába na,öregember nem rakéta… A ,,C tervem” volt az 1:20 alatti idő, az majdnem meglett  Elégedetlen nem vagyok,legközelebb jobb lesz majd! Kriszti szuper ügyes volt, majdnem másodpercre pontosan azt az időt futotta,amit előre tippeltem neki (elképzelés : 1:35′ – végeredmény: 1:35′:42″). Ő második lett a lányok közt, abszolutban 12. Sok régen látott jó baráttal és ismerőssel találkoztunk,és egy remek versenyen vagyunk túl. Gratulálok minden futótársnak,a rendezőknek pedig köszönet a lehetőségért!
Köszönöm a Szuflának a szuper versenycipőt!