Rólunk

A SZUFLA Egyesületünk létrejöttéről néhány szóban:
2004-ben fogant meg Nád Béla fejében, hogy hozzunk létre egy önálló futóegyesületet, ő és Kovács Misi találták ki a nevét:

SZUFLA = Szigethalmi Ultra Futók Lelkes Alakulata

Misi megtervezte a logónkat, amit aztán Domonkos Pisti szerkesztett meg elektronikusan. Az alapszabályunkat a túraegyesületének mintájára írtam meg, mégis két hiánypótlási felszólítást kaptunk a bíróságtól, míg végre 2006-ban hivatalosan bejegyeztek bennünket egyesületként. Az alapító taglétszámunk 11 főből állt. Az önkormányzattól kaptunk először segítséget, aztán én elkezdtem pályázatokat írni a működési költségekre, ruházatokra.

A közösségünket a túrák és a közös csapatfutások, versenyek tartották össze. Részt vettünk a Szigethalmi Sündörgés, a Fenyőfutás és sok teljesítménytúra rendezésében. 2005-ben találta ki szintén Nád Béla a SZUFLA Futófesztivál elődjét, a Halál 50 nevű futóversenyünket. Néhány év után aztán jobbnak láttuk átnevezni, így lett a jelenlegi neve SZUFLA Futófesztivál.

Évente egy alkalommal, rendszeresen augusztus 2. hétvégéjén rendezzük meg ezt a versenyünket, ami – nagy örömünkre – egyre nagyobb érdeklődésűvé kezd válni. A 2015-ös évben már több mint 600 fő nevezett be és futotta le a versenyünkön a vállalt távokat. Már harmadik éve rendezzük meg a nagy versenyünk előtt a „Végtelen Futás” nevű, bográcsozással egybe kötött, ingyenes közösségi futást is, hiszen szeretnénk bevonni többeket a csapat jellegű futásaink élményébe. Évente négyszer a Fogyatékosok Napközijében élőknek szervezünk fél napos foglalkozásokat, amivel nagy örömet szerzünk az itt élő gondozottaknak. Céljaink között szerepel, hogy szeretnénk őket minél többször anyagi jellegű támogatásokkal is segíteni és sporteszközöket beszerezni.

N

Egyesületünk alapításától kezdve tagja a Magyar Atlétikai Szövetségnek, így Országos Bajnokságokon is tudnak indulni a nálunk beregisztrált tagok. Jelenleg versenyengedélyes Szufla tagunk 10 fő felett van, a teljes létszámunk pedig 30 fő. A nevünkben továbbra is szerepel az „ultra” jelző, de három éve nyitottunk a rövidebb távok kedvelői felé, már nem feltétele a tagságnak a lefutott maratoni táv. Szívesen látunk egyesületünkben minden futást kedvelőt Szigethalomról és a környező településekről.

Sok megvalósításra váró tervünk van, az ötletek első sorban Sztrapkó Norbi fejéből pattannak ki mostanában, ő hosszú évek a SZUFLA Futófesztivál főrendezője, egyesületünk motorja. A terveinkhez, céljainkhoz nagyszerű szervezői csapata van a Szufla Egyesületünknek. Legaktívabb tagjaink közül többen nem csak közreműködnek a versenyek, rendezvények előkészítésben, elindításában, hanem le is futják valamelyik távot, aztán folytatják a rendezői munkát. Büszke vagyok a Csapatunkra!