optivita

Két nagyszabású versenyen vett részt, két egymást követő hétvégén az a fiatalember, aki a következő Szufla Élménybeszámolót írta meg a felkérésünkre.
Versenyekre termett, kitartó és rendkívül céltudatos.
Igazi nyertes típus.
Élménydús beszámolót kaptunk ma Csécsei Zolitól, amit nagyon köszönünk neki!
A versenyeken elért sikereihez pedig szívből gratulálunk!!!

Kedves Sporttársaim!
Írtam egy kis beszámolót a 100-as OptiVita és a 12 órás hajdúszoboszlói versenyről!
Íme: Nagyon sok energiát fektettem a felkészülésre hogy jó formában versenyezhessek az őszi szezon versenyein. Magamat nem kímélve, résztávos edzésekkel tarkítva róttam a kilométereket. Hol reggel, hol este, hol reggel és este is küzdöttem a napi 10 óra fizikai meló mellett.
Meg is lett az eredménye!

Jól bírtam a terhelést, gyorsan regenerálódtam, minden nap újra harcra készen keltem! így jött el a 100 kilis verseny napja. Hétfőtől Csütörtök estig keményen megvontam magamtól a szénhidrátot, hogy a pénteki feltöltés maradéktalanul elraktározódjon.
A terv 7 óra 40 perc volt. 4:36-os tempó 100km-en…
2010-ben amikor elkezdtem futni tudtam 5:20-at 3 km-en. Akkor nem gondoltam volna, hogy lehetséges.
Szuper idő volt, 5km-es pályán kellett 20-szor oda-vissza futni. Pulzuskontrollal csináltam ezt is, ahogy szoktam, öcsémék körönként adták a frissítőmet amit előre kiszámoltam. (Aki kíváncsi részletesen annak szívesen átküldöm, elég sokat versenyzek, sokat kísérleteztem, mire tökéletes lett)
Nagyon sokat számít, ha van valaki aki vár körönként lelkileg is. 4. helyen haladtam úgy 40-ig, aztán feljöttem a 2.helyre és azt már nem is engedtem el.
6 óránál 78 km-em volt, ami szerintem jó előjel a 6 órás OB előtt. 85 km-nél kicsit alábbhagyott a lelkesedésem, amiben közrejátszott az is, hogy Polyák Csabi másodszor is lekörözött. Jó nagy pofon volt. Az sem vigasztalt, hogy 35 perccel volt mögöttem a mezőny. Nem tudtam már tartani a tempót, a végére le is rontottam 4:43-ra az átlagot. Sajnos nem sikerült a 7:40-es álom…
Hétfőn és kedden már edzettem 13-13km lazát, szerdán 15 kili egy erősebb 3:55-ös 5 kilivel, csütörtökön egy közepes 20-as majd a pénteki pihenőnap után szombat reggel 7-kor ismét a rajtnál álltam Hajdúszoboszlón a „pörögnek a körök” 12 óráson. Nyerni akartam de nem minden áron. Nagyon fájtak a lábujjaim mert a 100-ason két körmöm is leesett és friss hús volt a helyükön, valamint a talpam is fájt még.
6 óránál 67 km-em volt és vezettem, bár keményen nyomták a versenytársak is, ketten is rám tapadtak. Csak 90 km körül sikerült biztonságos távolságra kerülnöm tőlük. A végén még egy kis gyorsítás is belefért, így 131 km gyűlt össze, ami elég volt a győzelemhez.
Mindkét versenyen szuper volt a szervezés és a légkör és örülök, hogy sokan voltunk a csapatból a pályán.
Gratulálok azoknak akik legyőzték a távot, legyen az bármennyi is!
Köszönöm a buzdítást, a segítséget! Köszönöm Bezzegh Krisztiánnak a frissítést, Szűcs Mariannak hogy csak a futással kellett foglalkoznom, minden mást elintézett nekem! Köszönöm Öcséméknek és Micámnak hogy elviselik a nyafogásaimat és túllendítenek a holtpontokon!
Legyetek büszkék a felkészülésre, mert az az igazi helytállás amit hetekig-hónapokig munka és család mellett végigküzdetek!
Hajrá SZUFLA!!