Huszák Kata

A Szufla Egyesület méltón büszke rá, tudatosan felépített edzéseivel egyre nagyobb és nagyobb futócéljait valósítja meg. Szeretnénk megosztani veletek Huszák Kata beszámolóját a múlt héten Velencén lezajlott OptiVita Ultrafutó Kupa versenyéről.
Fogadjátok tőle szeretettel!
***************************************************************************
„A Velencei tó OptiVita 100km-es futóversenyén vettem részt! Az első 45 km jól ment,de aztán sajnos nagyon elkezdtek fájni a lábaim és innentől kezdve minden egyes kilométerrel megszenvedtem, mondhatnám az eddigi legnehezebb versenyét futottam le. Azt tudni kell rólam, hogy fejben nagyon erős vagyok szerencsére, akaratos és kitartó, eddig egy versenyt sem adtam fel, mert olyat sosem éreztem, hogy esetleg az egészségem veszélyben lenne.Tehát 45km-nél nagyon fájtak már a lábaim és a derekam sem volt teljesen százas, mert reggel derék fájással ébredtem és ez a verseny idején végig elkísért! Nagyon megszenvedtem a versenyt, ha a frissítőknél megálltam egy kicsit, alig tudtam újra elindulni utána, de enni,inni muszáj volt!

Nagyon boldog voltam amikor kb 17 órakor Sztrapkó Norbiékat megláttam, mert kijöttek szurkolni nekem, ettől erőre kaptam!! Közben megérkeztek Sponga József és barátai is, akik szintén azért jöttek, hogy nekem szurkoljanak személyesen. József 65km-es körömnél elkísért, nagyon jó volt, adott egy energia löketett! Aztán megint magamra maradtam a pályán, a fájó lábakkal és kimerülve, sajnos nem tudtam másra gondolni csak arra, hogy nagyon fáj és már szeretnék túl lenni rajta!!
Jó volt mindig amikor beértem a verseny központba, mert ott vártak Csillag Gyuriék, és biztattak. 90km-nél József megint elkísért egy körre, mert látta rajtam,hogy nagyon kivagyok merülve. Annyira hálás voltam neki érte pedig farmernadrág és utcai cipő volt rajta, még a barátai is becsatlakoztak 2 km erejéig. (És úgy, hogy a lányon magassarkú csizma volt )

Maradt még két köröm, azaz 10 km, nagy nehezen lefutottam a 95-dik km-t, de már nem álltam meg a versenyközpontban, sietve elrobogtam, hogy minél előbb túl legyek rajta!
Életem leghosszabb 5 km-re volt, az utolsó kilométernél rám jött a sírás, zokogtam mint egy taknyos gyerek, örömömbe, hogy csak azért is megcsináltam 11óra 45perc alatt.
A Norbi tájékoztatott folyamatosan, hogy milyen sokan szurkoltok nekem, annyira jó érzés volt, nagyon köszönöm!
Köszönöm Norbiéknak, Jociéknak, hogy kijöttek nekem szurkolni, ez nagyon sokat jelentett!!
Csillag Gyuri reggel óta végig kint volt és folyamatosan biztatott, figyelt rám!! Köszönöm Gyuri!
Köszönöm szépen Mindenkinek!!
Huszák Katalin
Szufla SE tag

Szigethalom