2020.11.07.
Négy évszak maraton, őszi forduló
A múlt hét végén Pusztaszabolcson versenyeztünk Ferenczy Krisztivel, és Körözsi Sanyival, a Négy Évszak Maraton őszi, záró fordulóján.
Kalandosra sikerült a verseny, több okból is. A verseny előtti éjszakát vakbélgyulladás gyanújával az ügyeleten töltöttük. Ott nem gondoltam, hogy pár óra múlva versenyezni fogok!
Reggel indulás után kiderült, hogy Kriszti otthon hagyta a pénztárcáját. Nem baj, mert Puszaszabolcsra érve meg az derült ki, hogy én is! Szerencsére a szervezők segítőkészek voltak, de a lelkünkre kötötték, hogy cserébe menjünk a februári futamra is.
Írhatnám, hogy a rajt előtt fél órával még bevágtam egy koffeines 4Endurance gélt – de nem tettem, az éjszakai móka után nem mertem semmit enni, az aznapi étkezésem banánra és kekszre korlátozódot. A rajtnál aztán nem láttam sehol Krisztit es Sanyit – kiderült, rajt előtt 5 perccel elindultak egy 10 perces bemelegítő körre… itt ugye kilóg a lóláb, nem nagyon jön ki a matek a percekkel! Sajnos le is késték a rajtot, de Kriszza még így is megnyerte a női futamot -a sok résztávozás meghozta a hatását úgy látszik! Sanyi pedig szintén szépen felfutott a mezőnyre, a kategóriájában nem sokkal maradt le a dobogóról. Gratula mindkettejüknek!
Én az átmulatott éjszaka után kicsit nehezen mozogtam, az első nagyjából öt kilométeren még bírtam tartani a lépést a későbbi győztes Molnár Patrikkal, és a második helyezett Csott Bencével, de utána leszakadtam. Patrik nagyjából kettő, Bence egy perccel előbb ért be mint én.
39:20 másodperc alatt sikerült lefutnom a 10.4 kilométert, ez 3:47 es kilométerátlagra jön ki.
Az őszi fordulóban végül harmadik helyen végeztem, az éves összetettet pedig megnyertem, aminek nagyon örültem, szép érmekkel és kupával gazdagodott a gyűjteményem. 🙂
Köszönjük a szervezőknek, hogy ebbem a nehéz helyzetben is biztosítottak számunkra lehetőséget a versenyzésre!
Hajrá Szufla!
Köszi www.4Endurance.hu a támogatást! Legközelebb ígérem, megeszem a hamuba sült gélemet! 🙂