Négy évszak maraton, téli forduló
„Ma Pusztaszabolcson futottam, a ,,Négy évszak maraton”téli fordulóján. A terv inkább egy tempós edzés volt, 5 km bemelegítés-10 km anaerob küszöbös futás – 5 km levezető ,elrendezésben.
Szerencsére szép időnk volt, bár a szél erősen fújt. A mezőny nem volt nagyon népes, talán 40 induló topoghatott a rajtnál. Volt az indulók közt két triatlonos ,,kissrác” (lehettek úgy 18 évesek), akikkel a rajt után próbáltam elfutni. Nagyon fürgén szedték a lábukat, így hamar leszakadtam róluk. A táv második felében aztán a lassabbikat sikerült utolérnem, de az utolsó kilométeren ő versenyezni akart, én meg a pulzuszónámban maradni, így elbúcsúztunk egymástól. Végül abszolutban harmadik, korcsoportban első helyen értem célba. A táv végül 10.5 km lett, a befutóidőm pedig 38’34” (3′:44″/km) . Nem egy űridő, de az alapozás végére pont megteszi 😊 A versenypálya Pusztaszabolcs és Adony közt haladt, végig az országúton, egy háromszög alakú pályán. Volt benne némi dimbidombi, meg egy vasúti átjáró. Tiszta szerencse, higy nem futottunk gyorsabban, mert épp előttünk ment el a vonat, mire odaértünk, pont felnyílt a sorompó … 😄
A verseny aranyos volt, kedves idős nénik voltak a szervezők, a versenyközpont pedig a helyi katolikus gyülekezet közösségi házában volt berendezve.
Búcsúzáskor még a lelkemre csomózták, menjek legközelebb is, várnak vissza 😊
Végülis, miért ne? Májusban lesz gyerekfutam is, futhat az egész család! 😄”
Üdv mindenkinek, Török-Ilyés Laci