2021.április 17., Vasas SC esti pályaverseny

Mivel idén a covid 19 miatt megint szép sorban elmaradtak a betervezett versenyek, gondoltam egy merészet, megkértem Weinber Ferit, nevezzen be a Vasas SC pályaversényére. Láttam, hogy lesz 10000 méter, és kíváncsi voltam, milyen eredményt tudok összehozni. Tisztában voltam vele, hogy ez egy más világ, itt nem a hobbifutók alkotják majd a mezőnyt, hanem a nagymenő atléták. Arra is számítottam, hogy legjobb esetben nem leszek utolsó, de arra azért nagyobb az esély, hogy igen.
A nevezési lista alapján 15 fős volt a futamunk, benne pár 30 perc körüli 10 kilométeres futóval.
A papírforma bejött, gyorsan faképnél hagyott a mezőny. A 10 kilométert 400 méteres pályán futottuk, 25 kört kellett megtennünk a Vasas rekortánpályáján. Úgy számítottam, jó esetben valamivel 37 perc alatt futok majd. Ez nem sikerült, 37′:53″ lett az időm, amivel az utolsó, 13.helyen végeztem (ketten kiálltak a mezőnyből). Arra mindenképpen jó volt a verseny, hogy felmérjem milyen állapotban vagyok, és hogy csináljak erős iramfutást.

Verseny után aztán odajött hozzám Molnár Tamás, az ultrafutó bizottság elnöke. Szólt, hogy van nála egy érmem. Néztem néztem bután, higy milyen érem lehet? Kiderült, hogy a két évvel ezelőtti 50 kilométeres országos bajnokságon, ahol negyedik helyen végeztem, kizártak valakit az előttem célba érkezők közül.

Köszönöm Ferinek, hogy segített időben beadni a nevezésem, ezt egyedül nem tudtam megoldani, mert csak az egyesületek tudtak versenyzőket nevezni a MIR en, az atlétikai szövetség rendszerén keresztül.