Február 16-án szombaton került sor a Szigethalmi Ultrafutók Egyesületének évi rendes közgyűlésére.
Ennek napirendjén most két fő téma volt: a 2018. évi szakmai és pénzügyi beszámoló, valamint a 2019. évi sportszakmai és pénzügyi tervek. Az elnökség újraválasztása 2020-ban lesz esedékes.
Sztrapkó Norbert elnök ismertette az egyesület tavalyi tevékenységét.
Szakmai programjaink megvalósításához nagy segítség volt a Szigethalom város önkormányzatától kapott támogatás.
Programjaink közül a SZUFLA Futófesztivál volt a legfontosabb, ahol az 52km ultratáv mellett most is indítottunk 21km és 520 m között több távot a futás népszerűsítése érdekében. Másodszor rendeztük meg az ovis futást, nagy sikere volt 2018-ban is. A verseny eredményes volt, a résztvevői létszám az előző évihez hasonlóan alakult, több mint 500 fő sportolt nálunk ezen a napon. Több szigethalmi civil szervezet összefogásával bonyolítottuk le a rendezvényt, aminek sikeréhez számos támogató járult hozzá pénzzel és természetbeni adományokkal.
A versenyzők 2018-ban is felajánlhatták jótékony célra az időmérő chip letéti díját. A felajánlásokból 300 000 Ft gyűlt össze, amit a FONI részére adtunk át, önkormányzati forrással együtt a kert rendbetételére fordították, új bokrokat és fákat ültettek.

A 2019. évi pénzügyi tervvel kapcsolatban Sztrapkó Norbert elmondta, hogy számítunk a tavalyi évihez hasonló mértékű önkormányzati és szponzori támogatásokra.
A központi civil támogatási rendszerbe (NEA) februárban adtunk be pályázatot a működési költségekre és szakmai projektekre (futófesztivál és FONI sportnapok). Idei szakmai programjaink közt újdonság a családi disznóvágáson rendezett játékos verseny, melyben kvízkérdések mellett kirakós és célbadobálós feladatok voltak.

Jegyzőkönyv itt olvasható: Közgyűlési jegyzőkönyv SZUFLA 2019