A SZUFLA Futófesztiválnak otthont adó Szigethalmi Fogyatékosok Napközi Otthonában nagy volt az izgalom ezen a péntek reggelen. A 2015. augusztus 1-én lezajlott Szufla Futófesztiválon összegyűjtött és a FONI-nak felajánlott 300.000 ft támogatásból 330.000 ft értékben tudott sportszereket, játékokat vásárolni a Szufla Egyesület a Napközi Otthon lakói számára a budaörsi Dechatlonban. A plusz 30.000 ft támogatást a budaörsi Dechatlontól ott a helyszínen kaptuk meg, melyet ezúton is még egyszer köszönünk.

Mi is történt ma a Mikulás Sportnapon?

Elsőként az intézmény vezetőnője Kővári Gabriella köszöntötte a körünkben megjelent Mikulást (Cseke Istvánt), a Napközi Otthon lakóit, dolgozóit és a Szufla Egyesületünktől megjelent tagjainkat. Elmondta mennyire hálásak a Szufla Egyesületnek minden fajta támogatásért, a sok segítségért, a figyelmességért. Mindannyiunk számára nagyon megható volt a köszöntő, az otthon lakói is türelmesen, tisztelettel és figyelemmel hallgatták végig a Vezetőnő beszédét.
Ezután a mi Szufla Mikulásunk átadta a sok szép sportszert, játékot, aminek nagyon örült mindenki.

A Sportnap kezdetét vehette.
Bemelegítéssel kezdtünk, melyet az egyik napközis, Laci vezényelt le.
Ezután három csapatra váltunk szét. Csapatneveket választottunk, mindhárom csapatban a napközisek találták ki a neveket. A három csapatnév: Dj Mikulás, Audi Mikulás és Rudolf Mikulás lett.
Mindenki részt vett a Sportnapon, még azok is, akik kerekes székben ülnek és mozgásképtelenek, mellettük segítők álltak és együtt oldották meg a feladatokat.
Rendkívül élvezték ezt az együtt töltött három órát, öröm volt látni a boldogságukat.
Mindenféle versenyszám volt, összesen 12 féle feladatot állított össze Sztrapkó Norbert a Szufla Egyesület programszervezője.
Ma szinte minden új sportszer kipróbálásra került. Volt mini golf verseny, karikadobálás, színes labdaszedés, petanque golyó dobálás, ping-pong labda hajítás.
Bármilyen versenyszám is volt, bármelyik csapat is nyerte meg, egy nagy csapatként örültünk a sikereknek. Néhány napközisnek igen nehéz és fárasztó feladatnak bizonyult akár egy labda eldobása is… és nem volt belőle baj, ha mégsem talált célba.. akkor is örömujjongással díjazta mindenki a másikat.

Rengeteget kaptunk ma ezen a Sportnapon mi is az Otthon lakóitól.. Érzelmeket, tiszta, őszinte szeretetet.
Ezek a találkozások, a velük eltöltött idők is megerősítenek bennünket újra és újra és még inkább abban, hogy érdemes és kell tovább mennünk a megkezdett utunkon.
Célunk az, hogy a 2016-os Szufla Futófesztiválon újra tudjunk egy nagyobb összegű anyagi támogatást gyűjteni a Fogyatékos Napközi Otthon számára!

További szép napot kívánunk, fussatok, sportoljatok, mozogjatok, hogy a 2016-os Szufla Futófesztiválon a legjobb formátokban legyetek majd!

A Szufla Csapata