Beszámoló a XII. SZUFLA futófesztiválról :)

Rengeteget fejlődött Szigethalom legnagyobb futórendezvénye a 2007-es első Halál 50 versenytől a 2018-as SZUFLA futófesztiválig.
Az első években maroknyi SZUFLA és SZTE tag rendezte az 50km terep ultrafutást 30-40 versenyző részére, a versenyközpont egy darab sátor volt a gondozási központ bejárata melletti fák alatt felállítva, a paprikás krumpli egy bográcsban főtt.
A versenyközpont aztán átkerült az EMESE parkba, majd pár év után a fogyatékosok nappali intézményébe.
A távok és versenyszámok évről évre szaporodtak, a résztvevők létszáma megtízszereződött az utóbbi 6 év alatt. Idén augusztus 4-én közel 500 futó indult a 8 féle versenyszámban, a rendezők és segítők létszáma megközelítette a százat. A támogatók listája összesen 71 céget, egyesületet és magánszemélyt tartalmaz.
A futófesztivál sok szigethalmi civil szervezet együttműködésével valósult meg, Fáki László polgármester vezette fel a rajt után a versenyzőket.
Visszatérő résztvevőink vannak, ők és a versenyünk jó híre minden évben újabb versenyzőket vonzanak ide. A futók kiemelik a profi, mégis családias rendezést, a barátságos légkört, a segítők munkáját, dicsérik az ellátást a verseny közben és a célban. Top 5 versenynek minősítik, ahol minden klappol. Szép az útvonal, remek a pálya jelölése.
Válogatott ultrafutók is emelték a verseny rangját (Maráz Zsuzsa, Csécsei Zoltán, Török-Ilyés László, Vágó Boglárka).
SZUFLA tagjaink remekül szerepeltek, szuflás versenyző nyerte az 52 és a 21km távot, a korcsoportokban is szereztek helyezéseket tagjaink.
Köszönjük a pénzbeli támogatást Szigethalom Önkormányzatának.
Köszönjük a sok segítséget támogatóinknak. A SZUFLA Futófesztivál teljes támogatói listája megtekinthető a SZUFLA egyesület honlapján.
A versenyről készült videófelvételt ezen a linken keresztül lehet megtekinteni: https://www.facebook.com/hello.szigethalom/videos/2106796639330891/UzpfSTEwMDAwMjA2MjA5MTE2MzoxODU3NjczNzg3NjQ0Njcz/
Találkozzunk jövőre is! ?
❤️ A Szufla Csapata ?