„Elképesztő. Hihetetlen. Emberfeletti… és még hosszasan sorolhatnánk a jelzőket, melyet az ember akkor használ, ha arról kezd el mesélni a barátainak, hogy az EMBER mire képes, ha futni kezd… 2020. január 20-án este 18:00 óra körül bizonyossá vált, hogy Csécsei Zoli átírta az ultrafutás sporttörténelmének több fejezetét is! „B terv nem volt” hallhattuk többször is. „Világcsúcsot elérni valamiben nagyon érdekes érzés, ki akartam próbálni, milyen ott járni, ahol előttem még senki.” – mondta előtte a bajnok, és így is tett ma.

Csécsei Zoli nevével a Finisheres adatbázisunkban is találkozhatunk – hiszen egy négyszeres nagyatádi teljesítőről beszélünk, aki néhány éve fordult az ultrafutás különleges világa felé.
Ha Zoli mai teljesítményét egy kicsit közérthetőbben akarjuk megfogalmazni akkor, amikor mesélni akarunk erről a nem mindennapi világcsúcsról, akkor például rávilágíthatunk erre a teljesítményre úgy is, hogy 286 db 5:02-es kilométert futott gyakorlatilag megállás nélkül…
De más is történt az elmúlt 24 óra alatt!
Nézzük szépen sorjában.
Az első maratont 3 óra 10 perc alatt futotta le (sokan elfogadnánk P.B.nek is), de a sebességéből szinte innen sem vesztett semmit sem, hanem 12 óra alatt 155,32 km-t hagyott maga mögött – ez az ideje az első világcsúcs volt ezen a napon, majd tovább haladva átírta a 100 mérföldes világcsúcsot is – 2020. január 20. óta ez a csúcs 12 óra 27 perc.
Ekkor már látszott, hogy elképesztő formában van, és nagyon tudatosan készült a harmadik világcsúcs, a „királykategória” megdöntésére.
Nem bízott semmit sem a véletlenre, minden apró részletet előre megbeszélt a segítőivel, akik egy-egy intésre adták kezébe a bekészített frissítőket.
streamsport remek közvetítéséből jó néhány kulissza titokba is betekinthettünk.
Végig csodálhattuk az „embergép” precíz működését a pulzusszám, a sebesség a leadott energiamennyiség folyamatos monitorizálásával, és persze a szakértő szemek a testbeszédre is oda tudtak figyelni. De egy valamiben biztos vagyok:
Azok közül, akik akár csak néhány percre is bekapcsolódtunk a közvetítésbe, és mostanában (futó)edzésre indulunk, egy darabka Csécsei Zolit is magunkkal viszünk ott, ahol a  legfontosabb: a szívünkbe zártunk, ZOLI! „

Gratulálunk Zoli!!!

 

Forrás: https://www.extrememan.hu/oldals/93?fbclid=IwAR11cXCQcykYgGPen8uH2vaw3ZdgsI-KYBMdFozGM_6Lubg-xmTuGbAl21g