Farsangi SZUFLA hétvége: sportnap a FONI-ban és a SZUFLA éves közgyűlése

A Szigethalmi Ultrafutók Egyesületének (SZUFLA) sűrű programja volt február közepén.
15-én pénteken a fogyatékkal élők napközi intézetében rendeztünk játékos sportdélelőttöt, ezúttal
a farsang jegyében. A megszokott SZUFLA – SZTE segítői csapat gyűlt össze, a játékmester már főszakácsnak beöltözve jött, fakanállal vezényelte le a játékokat. Sztrapkó Norbert hozott egy zsák jelmezt, a FONI vezetője is előszedett egy sor farsangi kelléket. Így aztán mindenkinek jutott-egy-egy cowboy sapka, bőrmellény, kalap, fűszoknya, kukás mellény, miegymás. Norbi bohócorrot és parókát tett fel, de a „gyerekeknek” az tetszett a legjobban, hogy hozta pár hónapos labrador kutyusát is. A kiskutya mindenkihez odaszaladt, mindenkire felugrált, lehetett simogatni.
A bemelegítést most a három kempós vezényelte le, Orsi, Jancsi és Laci. Ezután megalakultak a csapatok, elindult a versengés. Volt váltófutás, labdaterelés, színes kislabdák összegyűjtögetése. Mindig a hagyományos bocsázás a legsikeresebb, nagyon ügyesen gurít mindenki, bár a kissé hepehupás padló néha nem várt irányokba tereli a golyókat. Most volt még egy terelő tényező, a kutyus, de senki nem bánta, ha néha felkapott egy labdát és arrébb vitte. A zárójáték farsangi fánk sütése volt váltóverseny keretében. Mindenki kivitt egy-egy hozzávalót a serpenyőt jelképező dobozba: olajat, tojást, lisztet, szárított élesztőt, baracklekvárt. A szoros csapateredményeket Sztrapkó Norbert hirdette ki, oklevéllel jutalmazva minden résztvevőt. A segítők pedig átadták kis ajándékaikat: ivólevet, süteményt, rágcsálni valókat, narancsot.

16-án szombaton került sor a Szigethalmi Ultrafutók Egyesületének évi rendes közgyűlésére.
Ennek napirendjén most két fő téma volt: a 2018. évi szakmai és pénzügyi beszámoló, valamint a 2019. évi sportszakmai és pénzügyi tervek. Az elnökség újraválasztása 2020-ban lesz esedékes.
Sztrapkó Norbert elnök ismertette az egyesület tavalyi tevékenységét.
Szakmai programjaink megvalósításához nagy segítség volt a Szigethalom város önkormányzatától kapott támogatás.
Programjaink közül a SZUFLA Futófesztivál volt a legfontosabb, ahol az 52km ultratáv mellett most is indítottunk 21km és 520 m között több távot a futás népszerűsítése érdekében. Másodszor rendeztük meg az ovis futást, nagy sikere volt 2018-ban is. A verseny eredményes volt, a résztvevői létszám az előző évihez hasonlóan alakult, több mint 500 fő sportolt nálunk ezen a napon. Több szigethalmi civil szervezet összefogásával bonyolítottuk le a rendezvényt, aminek sikeréhez számos támogató járult hozzá pénzzel és természetbeni adományokkal.
A versenyzők 2018-ban is felajánlhatták jótékony célra az időmérő chip letéti díját. A felajánlásokból 300 000 Ft gyűlt össze, amit a FONI részére adtunk át, önkormányzati forrással együtt a kert rendbetételére fordították, új bokrokat és fákat ültettek.

A 2019. évi pénzügyi tervvel kapcsolatban Sztrapkó Norbert elmondta, hogy számítunk a tavalyi évihez hasonló mértékű önkormányzati és szponzori támogatásokra.
A központi civil támogatási rendszerbe (NEA) februárban adtunk be pályázatot a működési költségekre és szakmai projektekre (futófesztivál és FONI sportnapok). Idei szakmai programjaink közt újdonság a családi disznóvágáson rendezett játékos verseny, melyben kvízkérdések mellett kirakós és célbadobálós feladatok voltak.
A Fittlesz Halom rendezvényen idén is megrendezi a SZUFLA a Széchenyi iskola körül a 6-órás közösségi futását, melynek első 10 köre érmekkel díjazott verseny.
További programjainkról közösségi oldalunkon és honlapunkon tájékozódhatnak a futást és játékos sportversenyeket kedvelő szigethalmiak.

A Szufla Csapata