Huszák Kata Szufla tagunkat megkértük, írjon Nektek pár sort, miért szereti a Szufla Futófesztivált, mi az, amiért szívből ajánlja, hogy minél többen részt vegyetek rajta..
Írt nektek, fogadjátok szeretettel tőle:

„Sziasztok! Pár sort írtam a Szufla Futófesztiválról,hogy meghozzam a kedveteket és eljöjjetek erre a versenyre! 2014-ben itt futottam az első terep félmaratonomat és azóta is minden évben részt veszek ezen a versenyen! 2015-ben már az egyéni 52km-es távot csináltam meg,ebben az évben lettem Szufla egyesütenél tag is! 16-ban fm-et futottam egy kedves futótárssal Sponga Jocival végig beszélgetve a 21km-es távot,nem a tempóra mentünk,ez amolyan öröm futás volt! 17-ben megint az egyéni 52km-rt választottam! Az idén szintén az 52km-re esett a választás,de ezt most váltóban csináljuk meg Nagy Balázzsal aki most vesz rész először a versenyen!Nagyon remélem,hogy Neki is megtetszik és a jövőben rendszeres látogatója lesz ennek a családias hangulatú versenynek! A Szufla az a verseny ami a futókért van! Nagyon olcsón lehet nevezni! Rajtcsomagban póló is van Minden résztvevőnek! Befutó érem is jár minden teljesítőnek! Ezen kivül meleg étel,palacsinta és dinnye is vár bennünket a célban! Chipes időmérés,hogy pontosak legyenek az adatok! 52,21,15,9 km-es távokból választhattok, de van 8km gyaloglás is.. Akik ezt választják azok a futókkal szembe fognak sétálni! 
A rajtok: 
52km 8:00-kor
21km10:00-kor
15km 10:15-kor
9km 10:30-kor.
Az 52km-ek jobbra egyből indulnak be az erdőbe! A 21,15,9km-sek balra indulnak el egy 800 méteres kitérővel,ez azért is jó,mert a gyorsabb futók így leválnak és az erdő bejáratánál sem lesz torlódás! Mint minden évben az egyik nagy kedvencem Kozma András lesz a Speakerünk! 
90-95%-ban árényban futunk,két rövid szakasz van, ahol ér nap bennünket! Amikor befutunk az erdőbe pár száz méter után érünk az Y-hoz! Y-tól jobbra fogunk futni! Nagyon jól ki van jelölve a pálya szalagokkal és ott ahol fordulni kell segítők fogják mutatni a helyes irányt! Azt tudnotok kell,hogy profi eltévedős vagyok ) De ezen a pályán lehetetlenség eltévedni, ha akarnátok sem tudnátok,tehát ettől nem kell senkinek sem tartania! Kis szakasz lesz ami homokosabb, a pálya többi része kemény,jól futható talaj! 
Az erdész házzal egy volnalban lesz az egyik frissítő, ahol edényekben víz is lesz mosakodni, ha nagyon meleg lesz! Tavaly az volt, minden körben igénybe vettem,legszívesebben bele ültem volna, de hát nem lehetett,akkor más hogy mosakodott volna… 
Onnan tovább kell futni egyenesen, ahol balra kell fordulni szalag és segítő mutatja a helyes irányt! Aztán megint balra, kiérünk a naposabb részre, aztán megint balra kell fordulni és utána jobbra a tekergőre, itt jobbra balra kanyarodunk többször is, azért lett a neve tekergő! A tekergőn csak egy út van, letérni nem tudtok, de szalagok is lesznek! Ennek a végén lesz a Szufla domb, nem nagy, megijedni nem kell!  
A domb után érünk az erdész házhoz, itt lesz egy nagyobb frissítő! Az erdészháztól 1-1.5km -re van az Y-on, innen kezdjük újra a kört! 
Fotók is fognak készülni a pályán és persze mindenkinek lesz cél fotója! ) A célba érve már lehet is a bográcsban készült meleg ételt fogyasztani, plusz a palacsintát és a dinnyét! Korcsoportos díjazás van! Az 52km-es távon az abszolut első 3 befutó kupát kap, a váltósok is! Többi távokon elért dobogósok külön érmet! Nagyon szeretem ezt a versenyt, hisz értünk, a futókért van! Akik voltak azok tudják és mindig itt vannak! Akik még eddig nem voltak, azoknak meleg szívvel ajánlom, csalódni biztos nem fogtok!! Itt tudtok nevezni a versenyre: http://www.szufla.hu/nevezes/
Köszönöm,hogy végig olvastátok, remélem sikerült kedvet csinálnom,hogy minnél többen elgyertek! Kivel fogunk találkozni? Örülnék ha kommentben írnátok! )
Jó futást kívánok mindenkinek, sziasztok, Kata  „