A 2018.évi decemberi sportnapunkat a megszokottól pár nappal korábban, december 04-én tartottuk meg a FONI-ban. A Mikulás ugyanis csak ezen a napon ért rá, nagyon be volt már táblázva a naptára.
Éppen kezdtük volna a bemelegítést, amikor a gondozási intézmény vezetője, Kővári Tasó Gabriella kért figyelmet. Megköszönte az egész éves segítséget a SZUFLA – SZTE csapatnak, valamint Kákai Tibornak és Ancikának (Sarokház cukrászda), akik éppen akkor toppantak be több tucat somlói galuskával. Nagy meglepetésünkre ajándékcsomagokat is kaptunk a gondozási intézménytől.
A Sándor Laci és Proksa Jani által levezényelt vidám bemelegítés végén a „gyerekeket” is meglepetés érte: megjött a SZUFLA Mikulása, igazi szakállal, nagy zsák ajándékkal. Virgács is volt nála, de azt kidobta a kertbe, amikor megtudta, hogy itt nincsenek rossz gyerekek.
Az ajándék egy kisebb kirándulásokhoz alkalmas hátizsák volt, benne SZUFLA-s törölköző plusz egy nagy csokimiki (ezt Sztrapkó Norbi Mikulása hozta).
Az ajándékozás után végre elkezdődtek a játékos sorversenyek. A jól ismert és kedvelt lovacskázás, színeslabda gyűjtögetés, bocsázás után egy nagyon jó új játék következett: szalonnasütögetés. Ötletgazda és kivitelező: Cseke Pista bácsi. A csapatok váltóban hordták ki a sütögető helyekre (amiket egy-egy szék jelképezett) a tűzifát, gyújtót, szalonnát és hagymát, mindez fából kifaragva. Az utolsó csapattag vitte a nyársat, arra felhúzta a szalonnát és hagymát, végül a „tűz” fölé tartotta sülni.
Ezzel a jópofa játékkal véget ért a sportolási rész, jöhetett az eredményhirdetés és a segítők ajándékai: gyümölcslé (Cseke Pista és Margitka), zserbó (Bálintné Emike), csokinyalóka (Cseke Gitta), cukorkák (Egyed Kati).
Köszönjük ezt a vidám délelőttöt a FONI lakóinak, dolgozóinak és segítőinknek, köztük Barta Julikának.

A SZUFLA csapata

További képek: https://www.facebook.com/szuflafutoblog/